Kutsu median edustajille

Tervetuloa kuulemaan Cernistä osana suomalaisten innovaatioiden ekosysteemiä

Toimittajat ja toimitusten edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen, jossa Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus Cern esittelee suomalaisille yrityksille ja yhteistyökumppaneille infrastruktuuriaan ja liiketoimintamahdollisuuksia.

CERN Roadshow in Finland (englanniksi) pidetään torstaina 6.4. kello 8.30-17.00. Ensimmäinen puheenvuoro alkaa kello 9.30, ja sen pitää Suomen Cern-yhteistyötä johtava Fysiikan tutkimuslaitoksen johtaja, professori Paula Eerola Helsingin yliopistosta. Cernin osuuden avaa Charlotte Lindberg Warakaulle, Cernin kansainvälisten suhteiden johtaja. Varsinaiset puheenvuorot päättyvät kello 17, minkä jälkeen seuraa vapaamuotoinen ohjelma.

CERN Roadshow in Finland pidetään Espoossa Aalto Design Factoryn tiloissa Espoossa, Otaniemen kampuksella.
Osoite: Betonimiehenkuja 5, Espoo (Google kartta).
Ohjelma: https://events.hip.fi/cernroadshowinfinland/programme/
Rekisteröityminen & akkreditointi: https://events.hip.fi/cernroadshowinfinland/registration/

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus Cern Sveitsin Genevessä on syntynyt aineen perusolemuksen tutkimukseen, ja siellä työskentelee 2 600 vakituista työntekijää ja tuhansia vierailevia tutkijoita. Suomi on yksi Genevessä päämajaansa pitävän tutkimuskeskuksen 22 jäsenmaasta.

Nyt on 500 miljoonan euron mahdollisuus liiketoimintaan

Cern tunnetaan ensisijaisesti tieteestään, siellä kehitettiin verkkomaailma World Wide Web (WWW) ja löydettiin Higgsin hiukkanen, mutta tutkimuskeskus tarvitsee jatkuvasti myös uutta infrastruktuuria. Siinä piilee yritysyhteistyön ja teknologian kehittämisen mahdollisuus myös monille suomalaisyrityksille.

Tällä hetkellä Cernin ostobudjetti teollisuudelta tehtäviin hankintoihin on vuositasolla yli puoli miljardia euroa.

Cern on myös tärkeä osa suomalaista innovaatioekosysteemiä. CERN Roadshow in Finland -tilaisuudessa esitellään tämänhetkinen startup-tuki, teknologian lisensointimahdollisuudet ja tutkimusyhteistyö.

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita CERN Roadshow-tilaisuuteen. Median kontaktihenkilönä toimii Markus Nordberg, + 41 75 411 4452, markus.nordberg@cern.ch; https://events.hip.fi/cernroadshowinfinland/media/. Espoon tilaisuudessa 6.4. on järjestetty mahdollisuus haastatteluille ja kuvaamiseen, tarvittaessa Nordbergiltä voi kysyä ennakkohaastatteluja.

Lisätiedot

Fysiikan tutkimuslaitos (HIP)

Vilppu Simpanen, tilaisuuden vastaava tuottaja
044 556 4532
vilppu.simpanen@helsinki.fi

Professori Paula Eerola, johtaja
050 317 5600
paula.eerola@helsinki.fi